hebbes-gennep.nl

Spelregels en vergoeding

Inbrengen van kleding en andere artikelen

Wij vinden het belangrijk een goede service te kunnen geven en daarom maken we graag duidelijke afspraken over de inname en verkoop van de aangeboden artikelen.


De artikelen die je wilt verkopen, moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

  • De kleding moet gewassen, gestreken en zonder vlekken of gaatjes zijn.
  • De artikelen moeten modieus en verkoopbaar zijn.
  • De kleding mag niet kapot of verwassen zijn.
  • Schoenen moeten nog in goede staat verkeren. Hakken mogen niet aan vervanging toe zijn.
  • Speelgoed moet compleet en schoon zijn. Wanneer het speelgoed op batterijen werkt, moeten die erin zitten.

Kleding en andere spullen worden na de inschrijving beoordeeld door de medewerkers. Wanneer er goederen bij zijn die we niet aannemen, kun je die ophalen of we kunnen afspreken dat wij zorgen voor afgifte aan de Kledingbank Limburg.

Inschrijving

Nieuwe klanten worden ingeschreven in ons klantenbestand. Je krijgt van ons een klantnummer. Wij krijgen van jou je adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres. Deze worden alleen gebruikt om u te kunnen bereiken en voor geen enkel ander doel. Als u geen klant meer bent wordt alle informaties verwijderd. Voor ons is het belangrijk te weten wat er met de artikelen moet gebeuren als we ze niet in de winkel hangen of als ze niet verkocht worden. Wil je ze terug of mogen ze naar de kledingbank?Ons goede doel

Je kunt er ook voor kiezen om geen vergoeding te krijgen voor de gebrachte artikelen. De opbrengst gaat dan naar Kledingbank LimburgVerantwoordelijkheid

Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan de ingebrachte artikelen, maar je kleding hangt hier op eigen risico. Zoekgeraakte of gestolen artikelen kunnen door ons niet worden vergoed.Aangezien je kleding in formele zin jouw eigendom blijft, is het voor ons niet mogelijk deze te verzekeren tegen schade. Bij inschrijving onderteken je een verklaring over deze verantwoordelijkheid.


Verkoop en afrekenen

Ingebrachte kleding en andere artikelen blijven 3 maanden tot 5 maanden in de winkel hangen. Per seizoen kan dat wisselen. Na die periode sturen wij je een mail met een uitnodiging om langs te komen om af te rekenen. Hou er dus rekening mee dat het moment van kleding brengen en afrekenen minimaal een half jaar is. Wij verwachten binnen 2 weken een reactie, tenzij anders is afgesproken. Je kunt niet-verkochte kleding terughalen of wij zorgen voor afgifte aan de Kledingbank Limburg. Spullen die niet worden opgehaald gaan na 4 weken naar de kledingbank. Kinderkleding wordt twee maar per jaar vervangen en hangt dan ook het hele seizoen. Van ongeveer september tot en met februari najaar/ winter en van maart tot en met augustus voorjaar/zomerkleding.Bijzonderheden
De prijs van de kleding kan heel verschillend zijn. Dit ligt aan merk, of het er nog als nieuw uit ziet of toch enigszins gedragen. Ons uitgangspunt is in ieder geval kleine prijzen. Wij zijn er niet op uit om winst te maken.D De winkel is er voor iedereen. Voor de inbrengers is het fijn dat de spullen die je brengt nog een nieuwe kans krijgen, en het ruimt bij je thuis zo lekker op. Voor de kopers is het leuk om een koopje te maken. Alle vrijwilligers werken een dagdeel en ze doen het omdat het heel erg leuk en gezellig is in onze winkel. Ze krijgen hiervoor geen enkele vergoeding. En voor mijzelf is het een tijdrovende hobby maar heel erg leuk om te doen. Ik geniet van alle facetten van de winkel en omdat ik maar twee dagen in de week open ben werk ik net kostendekkend.Prijsbepaling
Wij bepalen de prijs van het artikel. Wanneer het artikel is verkocht, ontvang je 40% van de verkoopprijs. Wij moeten gewoon 21% BTW betalen en de rest van het bedrag is voor onze onkosten. De laatste weken is het mogelijk dat de kleding e.d. voor 50% verkocht wordt. Nogmaals, het is ons niet te doen om de winst, we werken met kleine prijsjes.


Woonaccesoires (onder een verkoopbedrag van € 1.50) en boeken worden gebracht op basis van kringloop. Hiervoor krijg je dus geen vergoeding. Deze worden verkocht voor een klein prijsje en gebruikt om Hebbes in stand te houden.

Alleen voor duurdere woonaccesoires, met een verkoopprijs boven de €1.50 geldt dezelfde regeling als voor de overige artikelen. Dit gebeurt in overleg. Bedenk wel dat ook hiervoor kleine prijsjes gelden en de meeste artikelen ver onder de genoemde prijs zulllen blijven.